Charles Clarke a admis deja ca guvernul a facut greseli.

In Marea Britanie, ministrul de interne Charles Clarke se lupta pentru a-si salva cariera politica, in urma unui scandal care a zguduit serios guvernul de la Londra. Saptamana trecuta s-a aflat ca circa o mie de delicventi straini, care urmau sa fie deportati la incheierea sentintelor, au fost eliberati. Ministrul de interne a anuntat miercuri un pachet de masuri menit sa duca la evitarea unei astfel de situatii pe viitor.
Ministrul de interne spune ca spera ca, prin noile masuri, sa devina foarte clar faptul ca strainii condamnati la inchisoare in Marea Britanie vor fi deportati.

El a mai declarat in fata Camerei Comunelor ca fiecare dintre cei care solicita drept de sedere in Marea Britanie va trebui sa isi prezinte cazierul, de care oficialitatile vor tine cont in judecarea cererii.

Acesta a fost un episod nefericit pentru toti cei din ministerul de interne care se ocupa de protectia publicului.

Charles Clarke

"Ma voi consulta in ceea ce priveste propunerile de a crea un mecanism mai coerent, care sa ne ofere posibilitatea sa judecam de la caz la caz cererile de rezidenta sau cetatenie, astfel incat cazierul sa devina un factor in acest proces", a spus domnul Clarke.

Charles Clarke admite greselile guvernului

Ministrul Charles Clarke a admis deja ca guvernul a facut greseli, pentru ca nu a reusit sa aplice nici legislatia actuala pentru a-i deporta pe cei condamnati.

"Acesta a fost un episod nefericit pentru toti cei din ministerul de interne care se ocupa de protectia publicului. Am spus ca nu vor demisiona pentru a rezolva situatia. Deja au fost introduse masuri pentru ca cei condamnati sa fie deportati", a spus Charles Clarke.

Deja au fost introduse masuri pentru ca cei condamnati sa fie deportati.

Charles Clarke

Ministrul de interne a mai afirmat ca procedurile de deportare vor fi declansate cu mult mai devreme. Se doreste astfel ca multi dintre cei condamnati sa isi ispaseasca pedepsele in tara de origine.

Partidele de opozitie sprijina in general aceste initiative, desi il critica pe ministrul de interne, afirmand ca acesta are si in prezent numeroase puteri in ceea ce priveste deportarea, pe care insa nu le-a folosit. Opozitia a mai spus ca domnul Clarke vine cu noi idei doar pentru a masca esecurile guvernarii.

In replica ministrul de interne a declarat ca politia face progrese spectaculoase in ceea ce priveste depistarea strainilor care au fost eliberati, in loc sa fie deportati. A admis insa ca dintre cei 79 de condamnati pentru delicte foarte grave, 38 sunt inca de negasit.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.