Transneft, compania petroliera rusa, s-a alaturat santajului practicat de Gazprom la adresa europenilor.

"Am hranit prea mult Europa cu titei. Si orice manual de economie spune ca, daca oferta este prea mare, atunci pretul nu poate creste. Acest lucru se va schimba insa dupa ce ne vom diversifica piata catre China, Japonia, Australia si Coreea de Sud", a declarat Semyon Vainshtok, presedintele Transneft, in "Nezavissimaia Gazeta". Politica energetica a Rusiei devine tot mai clar mijloc de santaj pentru piata europeana, dupa ce Gazpromul avertiza saptamina trecuta ca statele UE trebuie sa ia in calcul si interesele rusesti daca vor sa ramina clientii Rusiei. "Amenintarile Gazpromului la adresa Europei anunta un nou razboi rece, purtat cu noi metode", a declarat Elmar Brok, presedintele Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul European.

Ofensiva Gazprom in UE

Companiile ruse incearca sa puna Europa la colt si cer, in schimbul aprovizionarii cu gaz si petrol, intrarea pe piata de distributie europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.