Membrii noului Parlament israelian au depus ieri juramantul, in cadrul sedintei inaugurale a legislativului. Intre timp, premierul Ehud Olmert isi continua eforturile pentru a reusi sa formeze o coalitie stabila de guvernare.

La trei saptamani de la alegeri, incertitudinea politica persista in Israel. Ieri au depus juramantul cei 227 de parlamentari israelieni, membri ai Knesset-ului. Urmatorul pas important este formarea Guvernului. Ehud Olmert, al carui partid, Kadima, a obtinut cel mai mare numar de locuri in Parlament, poarta discutii pentru formarea unui cabinet de coalitie. Scopul sau declarat este de a crea un Guvern care sa reuseasca sa stabileasca frontierele permanente ale statului Israel in cel mult patru ani. Planul prevede cedarea unor teritorii din Cisiordania, dar si pastrarea altora, in ciuda opozitiei palestinienilor.

Relatia cu Hamas

Una dintre intrebarile cheie la care va trebui sa raspunda noul Guvern este modul in care va aborda relatiile cu autoritatea palestiniana, controlata acum de miscarea radicala islamica Hamas. Deocamdata, Israelul a retezat legaturile cu aceasta si i-a blocat veniturile rezultate din taxele vamale colectate de autoritatile de la Tel Aviv. Insa unii analisti avertizeaza ca nu este in beneficiul Israelului ca noul Guvern palestinian, ales democratic, sa fie lasat sa se prabuseasca din cauza lipsurilor financiare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.