Tensiunile intre Caracas si Washington cresc cu fiecare zi care trece. In timpul emisiunii de radio saptamanale “Alo, presedinte”, liderul Venezuelei, Hugo Chavez, l-a amenintat pe ambasadorul Statelor Unite la Caracas, William Brownfield, cu expulzarea.
Chavez sustine ca incidentul, petrecut in urma cu trei zile, cand diplomatul american a fost atacat cu rosii si oua, a fost rezultatul comportamentului sau. Fara sa se gandeasca la relatiile cu Washingtonul, presedintele Hugo Chavez a precizat: "Daca veti continua sa provocati, faceti-va valizele, domnule, pentru ca urmeaza sa va arunc afara de aici.

Ambasador Brownfield, va voi expulza din Venezuela daca veti continua sa provocati poporul venezuelean!", a continuat pe acelasi ton liderul de la Caracas. Vineri, in timp ce se ducea la un stadion de baseball din sudul Caracasului, pentru a oferi echipamente sportive unor tineri, ambasadorul Statelor Unite a fost primit de localnici cu huiduieli, oua si rosii. Refugiindu-se in masina ambasadei, William Brownfield a fost urmarit de mai multi motociclisti care tineau mortis sa continue disputa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.