Foarte apropiati, dar numai in sondaje, Berlusconi si Prodi se vor confrunta intr-o cursa electorala strinsa, in alegerile de duminica, pentru fotoliul de premier.

"Ma simt puternic precum un leu si sint sigur ca o sa cistigam, dar daca vom fi invinsi, va fi o pierdere minora, iar stinga va avea de-a face cu noi in Parlament", a declarat joi premierul Berlusconi. Dupa o campanie electorala in care cei doi adversari nu s-au sfiit sa faca schimb de invective, pronosticurile nu sint foarte roz pentru Berlusconi. Prestigiosul "The Economist" afisa pe coperta ultimului sau numar un titlu graitor pentru starea de spirit din Italia: "Basta, Berlusconi!" ("Ajunge, Berlusconi!"). Sondajele ii confera un avantaj minim lui Romano Prodi, din fruntea coalitiei socialiste, stinga lui "Il Professore" (cum este cunoscut Prodi) detasindu-se cu 3,5-5 procente de Forza Italia a "Leului" premier. Casele de pariuri italiene au lansat deja pentru impatimiti pronosticurile pentru scrutinul de duminica si de luni: 3,8 la 1 pentru Berlusconi, mult mai riscant decit cota lui Prodi, 0,25 la 1.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.