Miliardarul american Donald Trump, a treia oara la altar

Donald Trump, extravagantul miliardar new-yorkez, se casatoreste azi cu modelul sloven Melania Knauss,in virsta de 34 de ani, iubita sa din ultimii sase ani, la imensa sa proprietate din Palm Beach, in Florida. Aceasta e cea de-a treia nunta pentru omul de afaceri de 58 de ani, magnat al imobiliarelor si, mai nou, star de televiziune cu ajutorul unui reality-show.

Trump se afla pe locul 74 in topul "Forbes" al bogatasilor americani, iar numele sau a devenit nu numai o marca inregistrata foarte des intilnita. Banii curg continuu chiar daca este voba zgirie-norii din imperiul sau, de un parfum sau de jocul de societate vindut tot sub sigla "Donald Trump".

Lux orbitor. Nunta a stirnit un urias interes mediatic, motiv pentru care o multime de furnizori s-au inghesuit sa-si ofere serviciile, gratis sau la preturi mult reduse, pentru a-si face reclama pe seama celui pe care presa il numeste afectuos "The Donald". De la rochia a carui pret a fost estimat la aproximativ 200.000 de dolari si pina la cescutele de cafea din care vor bea cei circa 500 de invitati, absolut toate detaliile au fost comentate pe larg. Comentariile au inceput cu inelul de logodna, ornat cu un diamant de 15 karate, valorind 1,5 milioane de dolari, depre care presa a afirmat ca Trump nu ar fi dat nici un ban, ca de fapt acesta a fost oferit de un bijutier britanic caruia i s-a facut reclama in emisiunea miliardarului. Donald Trump a tinut insa sa se stie ca a dat bani pentru inel, chiar daca a fost vorba doar de jumatate din pret. "Numai un prost ar fi spus nu mersi, prefer sa dau aproape un milion de dolari in plus pentru acest diamant’", a explicat el.

Rochie de 22 kg cu 1.500 de cristale. De dragul reclamei, s-a renuntat pina si superstitia conform careia mirele nu trebuie sa vada rochia miresei pina in ziua nuntii. Rochia Melaniei a aparut insa pe coperta de luna aceasta a revistei "Vogue" din Statele Unite, iar presa cunoaste deja toate detaliile. Creatorul este nimeni altul decit John Galliano, designerul casei Dior, s-au folosit 90 de metri de satin alb brodat cu 1.500 de cristale si cu alte citeva mii de spirale plisate care au necesitat 550 de ore de munca. In total, rochia si voalul, lung de 4,8 metri, cintaresc 22 de kilograme.

Invitati de cinci stele

Lista invitatilor este plina de personalitati, dar presa a tinut sa sublinieze ca este mult mai redusa in comparatie cu cele peste 2.000 de persoane care au participat la nunta lui Trump cu Marla Maples, in 1993. Printre acestia se afla Arnold Schwarzenegger si Maria Shriver, Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas, Bruce Willis, Printul Charles, Clint Eastwood, Oprah Winfrey, David Letterman, Liza Minnelli, Elton John, Luciano Pavarotti, Shaquille O’Neal, Muhammad Ali, Larry King si multi altii.
Singura ruda care va participa la nunta din partea miresei este sora ei, Ines, care va fi si domnisoara de onoare. Fiii lui Trump, Donald JR (27 de ani) si Eric (21 de ani) vor fi cavalerii de onoare, iar Ivanka Trump (23 de ani) va citi un pasaj din Biblie. Desi nu s-a ferit de presa, Donald Trump a refuzat transmiterea in direct a nuntii, declinind oferta celor de la NBC, postul la care isi tine emisiunea. "Vogue" a descris in ultima sa editie ezitarile sale: "Trei ore in prime time? Asta inseamna 25 de milioane de dolari in publicitate" ar fi facut Trump o socoteala rapida in prima faza. Dupa ce a reflectat un timp si s-a consultat cu Melania a decis: "Nu s-a mai transmis in direct o nunta de la cele regale".

Lenjerie albastra. Melanie a dezvaluit ca lenjeria intima va fi albastra. Nu este vorba de o excentricitate, ci de respectarea traditiei potrivit careia mireasa trebuie sa poarte "ceva vechi, ceva nou, ceva impumutat, ceva albastru" pentru a avea noroc in casnicie. Nu se stie ce va imprumuta, dar ea a spus ca lucrul vechi va fi un rozariu de familie pe care il va tine in mina. Mireasa a dorit sa pastreze si citeva surprize, astfel ca toata lumea asteapta sa vada ce bijuterii va purta, precum si pantofii, despre care se stie doar ca sint creatia faimosului Manolo Blahnik si au "cel mai inalt toc posibil". Tortul miresei are 1,5 metri inaltime si este acoperit cu 3.000 de trandafirasi din zahar, mesele au fost decorate cu alb si auriu, iar sala de bal este in stil "Versailles".

"Domnul Milion", noul Pygmalion

La sfirsitul lunii aprilie a anului trecut, lumea mondena din Statele Unite a ramas socata la auzul vestii ca multimiliardarul Trump a decis sa se casatoreasca, in sfirsit, cu Melania Knauss. Ei erau deja impreuna de cinci ani, dar intr-o vreme se zvonea ca despartirea e iminenta, de unde si surpriza provocata de anuntul logodnei celor doi.

Steaua Melaniei

Nascuta in Iugoslavia, in 1974, Melania a invatat foarte mult, ajungind sa converseze fluent in patru limbi, insa in adolescenta, a descoperit ca isi poate folosi si trupul, astfel ca si-a inceput cariera de model. Fascinata de lumea modei occidentale, tinara a venit la New York, dar nu a gasit aici nimic din ceea ce spera. A intrat in lumea modellingului, dar nu ca mare vedeta. In 1999, norocul Melaniei se schimba, odata cu intilnirea cu Donald Trump, proaspat evadat din cea de-a doua casatorie. Dupa ce relatia a devenit cunoscuta, Melania a inceput sa se bucure de foarte multa atentie, sa fie invitata la prezentari de moda si la emisiuni de televiziune, sa reprezinte imaginea unor firme renumite, iar in 2001 a fost votata pe locul noua intr-un top al celor mai frumoase femei din lume. Interesul ei pentru lumea modei a scazut insa treptat, invers proportional cu cel pentru viata luxoasa si cea mondena, alaturi iubitul ei.

Divorturi costisitoare

Se pare ca bogatasul american crede ca cifra trei ii va purta noroc, pentru ca, celelalte doua casatorii ale sale s-au terminat fiecare cu cite un divort costisitor.
Donald Trump a mai fost casatorit, 15 si respectiv sase ani, avind patru copii de la primele neveste, Ivana si Marla. Despartirea de Ivana l-a costat 10 milioane de dolari cash, o proprietate din Connecticut in valoare de 12 milioane, patru milioane de dolari pentru intretinerea casei si cite 100.000 de dolari anual pentru fiecare din cei trei copii. Marla Maples s-a ales cu mult mai putin, doar doua milioane de dolari si pensia alimentara pentru fetita. Desi presa a inceput deja sa speculeze cit va dura cea de-a treia casnicie, "The Donald" spune ca vrea sa fie un sot foarte bun si si-ar dori sa aiba macar un copil cu Melanie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.