La doar o saptamana dupa alegerea noului presedinte al Autoritatii Palestiniene, responsabilii israelieni au avertizat ca refuza sa ii acorde lui Mahmoud Abbas o "perioada de gratie" si i-au cerut sa lupte mai eficient impotriva terorismului.
Sub protectia anonimatului, un inalt oficial israelian a subliniat: "Trupele noastre vor continua sa actioneze zi si noapte pentru a incerca sa opreasca tirurile rachetelor Qassam. Abbas nu se poate multumi doar cu vorbe, trebuie sa treaca la actiune." I s-a mai reprosat noului presedinte ca pana acum nu si-a ridicat nici macar degetul mic pentru a intreprinde masuri serioase impotriva violentei, ca nu isi controleaza deocamdata propriile servicii de securitate si ca nu a reusit sa castige respectul semenilor sai. Abbas a mai fost atentionat ca, daca nu-si va impune autoritatea, pe teritoriul sau va domni Mafia. Ciocnirile violente intre cele doua tabere au continuat si ieri, patru rachete fiind trase din Fasia Gaza spre o regiune israeliana. Atacul nu s-a soldat cu victime, in schimb, intr-o confrutare ulterioara, doi luptatori palestinieni au fost ucisi. Reactionand in fata avertismentului israelian si constatand ca militantii renunta foarte greu la lupta armata, liderul palestinian, Mahmoud Abbas, a cerut fortelor de securitate sa faca tot ce pot pentru a preveni atacurile rebelilor si a mai solicitat initierea unei anchete care sa stabileasca cine au fost autorii atacului de saptamana trecuta din Fasia Gaza, actiune in urma careia au fost ucisi sase israelieni.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.