Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat ca tara sa trebuie sa se inarmeze serios impotriva amenintarii americane.
"Atitudinea imperialista, genocidala si fascista a presedintelui SUA nu are limite. Cred ca Hitler ar fi mic copil pe linga George W. Bush", a spus comunistul Hugo Chavez, de la tribuna rosie. Relatia dintre Caracas si Washington s-a inrautatit vizibil in ultimele saptamini, ambele state retragindu-si diplomatii dupa ce guvernul venezuelean a acuzat ambasada SUA de spionaj si incercari de a-l destabiliza pe presedintele Chavez.

Acesta a amenintat cu inchiderea rafinariilor venezuelene din SUA: "Sa vedem ce se va intimpla atunci cu pretul barilului", a avertizat Chavez. Presedintele Venezuelei sustine ca SUA reprezinta o amenintare reala si ca cele 100.000 de pusti Kalasnikov comandate din Rusia nu sint suficiente: "Cer permisiunea de a cumpara un alt cargou de arme, pentru ca americanii ne vor neinarmati. Trebuie sa ne aparam patria". Dupa aprecierea sa, Venezuela ar avea nevoie de "un milion de barbati si femei bine echipati si inarmati".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.