Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat miercuri o rezolutie in care sunt condamnate crimele comise de regimurile comuniste totalitare. Intr-o stire publicata pe pagina de internet a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, se spune ca Adunarea - care reuneste parlamentari din 46 de tari - a condamnat azi (miercuri - n.r.) cu tarie incalcarile masive ale drepturilor omului comise de regimurile totalitare si a exprimat compasiune, intelegere si recunoastere victimele acestor crime.

"Adunarea a declarat intr-o rezolutie ca aceste incalcari au inclus asasinate si executii individuale si colective, moarte in lagare de concentrare, infometare, deportari, tortura, munca silnica si alte forme de teroare fizica in masa."

Proiectul de recomandare in care se facea apel la guvernele Europei sa adopte o declaratie oficiala de condamnare internationala a crimelor regimurilor totalitare comuniste nu a intrunit insa necesarul de doua treimi din voturile exprimate.

De asemenea, nu a intrunit necesarul de voturi un proiect de recomandare in care se facea apel la guvernele Europei sa adopte o declaratie similara si sa intreprinda anchete juridice ale persoanelor implicate in crimele comise sub regimurile totalitare comuniste.

intr-un interviu la BBC, deputatul Adrian Severin a declarat ca dupa parerea lui, rezultatul dezbaterilor asupra proiectului de rezolutie a fost un compromis.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.