Aproape jumatate din copiii din Bulgaria nu provin din casnicii legale, iar una dintre principalele cauze ale acestei situatii este importanta tot mai scazuta a institutiilor casatoriei si familiei.

In urma cu doar 14 ani procentul copiilor proveniti din legaturi extraconjugale era in Bulgaria de 12 la suta, potrivit datelor furnizate de ministrul politicii sociale, Emilia Maslarova. Acest procent a ajuns in prezent la aproape 49% si, conform estimarilor, va creste in continuare, informeaza "Gazeta Wyborcza".

Foarte multi tineri din Bulgaria nu vad necesitatea legalizarii relatiei lor, fapt ce se suprapune pe cresterea rapida a numarului divorturilor. Conform ultimului recensamant rezulta ca in Bulgaria traiesc in concubinaj aproape 160.000 de perechi.

Una din consecintele scaderii importantei acordate casatoriei este natalitatea in scadere continua. Astfel, pe parcursul ultimilor 14 ani populatia Bulgariei a scazut cu aproximativ 15 procente. Aceasta tendinta se manifesta in mai multe tari europene, dupa cum dezvaluie revista americana "The New Criterion".

Potrivit studiului realizat de publicatia americana, se estimeaza ca pana in anul 2050 populatia Bulgariei va scadea cu 36 la suta. Estonia ar urma sa piarda jumatate din populatie, iar Italia aproximativ 20 de procente.

Prin contrast, populatia din Statele Unite va creste in acest timp cu aproape 20 la suta. Daca tendinta actuala nu se va schimba, pana la sfarsitul secolului populatia europeana va fi alcatuita in majoritate din varstnici. Pe de alta parte, in ritmul in care musulmanii imigreaza in Europa, cultura europeana se va schimba in mod ireversibil.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.