In timp ce Iranul ridica tonul insistand pe caracterul ireversibil al deciziei sale de reluare a activitatilor asa numite sensibile, in pofida opozitiei comunitatii internationale, serviciile speciale occidentale sustin ca regimul de la Teheran achizitioneaza din Europa tehnologia necesara fabricarii bombei atomice si a rachetelor balistice capabile sa loveasca Europa.

"Oamenii de stiinta de la Teheran cauta elementele cerute de crearea unei rachete cu o raza de actiune suficienta pentru a ataca Europa, astfel de cereri de import sau de cumparare fiind inregistrate aproape zilnic", afirma un raport al serviciilor secrete, citat de cotidianul "The Guardian". Avertismentul vine dupa ce in ajun Iranul a anuntat SUA si UE ca, de saptamana viitoare, intentioneaza sa reia programul sau de cercetari in sfera combustibilului nuclear. Asta, dupa ce luni autoritatile republicii islamice declarasera ca nu accepta sa imparta cu Rusia operatiunile de imbogatire a uraniului, cum sugerase Moscova ca solutie de iesire din impas.

Raportul mentionat precizeaza, in egala masura, ca Iranul a infiintat o ampla retea de companii, organisme oficiale, institute de cercetare si firme de intermediere, toate avand unica misiune de a achizitiona din Europa si fosta URSS instalatii si materiale necesare ducerii la indeplinire a ambitiilor sale nucleare si de inarmare strategica. Aceste noi dezvaluiri vin sa umbreasca si mai mult imaginea presedintelui Mahmud Ahmadinejad (foto), care a revoltat deja opinia publica de pretutindeni prin declaratiile sale belicoase la adresa Israelului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.