Nou-numitul reprezentant al SUA la Havana, Michael E. Parmly, considera ca in Cuba vor avea loc schimbari politice, deoarece populatia e din ce in ce mai frustrata si mai furioasa. Parmly a fost diplomat la Bucuresti pe vremea dictaturii ceusiste.

"Puteti sa ma considerati un optimist naiv. Eu cred insa ca am destule date concrete pentru a fi convins ca asa se va intimpla, oamenii vor iesi in strada pentru a inlatura un regim dictatorial", a declarat oficialul american in urma intrevederii cu disidenti cubanezi la resedinta sa de la Havana.

Experienta diplomatica a lui Parmly din Romania, in ajunul caderii dictatorului Ceausescu, da greutate pronosticului sau. Michael E. Parmly a fost consilier politic al Ambasadei americane in Bucuresti, intre 1987 si 1989, conform biografiei publicate pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

In acelasi timp, Parmly a acuzat puterea de la Havana ca nu respecta drepturile fundamentale ale omului, relateaza AP. "Din pacate, Cuba a ramas in urma in cursa globala pentru democratie. Regimul din Cuba nu mai reprezinta poporul si nici nu are vreun interes de a asigura o viata mai buna cetatenilor. Mai degraba, regimul e obsedat cu autoconservarea", a adaugat el.

Coincidenta, pe insula SUA detin inchisoarea de maxima securitate Guantanamo. Suspectii de terorism eliberati dupa o detentie provizorie de mai multe luni au reclamat si ei incalcarea tuturor drepturilor omului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.