Marea Britanie a avertizat joi asupra unei "amenintari specifice si iminente" vizand occidentali la Benghazi si i-a indemnat pe cetatenii britanici sa paraseasca imediat acest oras de coasta, in estul Libiei.

"Suntem la curent, acum, cu o amenintare specifica si iminenta imporiva occidentalilor la Benghazi si le cerem britanicilor care se afla acolo, in pofida sfaturilor noastre, sa plece imediat", a anuntat Ministerul britanic de Externe intr-un comunicat.

"In acest moment, nu putem comenta asupra naturii amenintarii", a adaugat ministerul, precizand ca "ambasada britanica la Tripoli se afla in contact cu cetateni britanici ale caror coordonate le are", pentru a le cere sa paraseasca Beghazi.

Incepand din septembrie 2012, Londra ii sfatuieste pe cetatenii sai sa nu mearga in Libia, mai ales la Benghazi, cu exceptia capitalei Tripoli si altor orase din aceasta tara din Africa de Nord, scrie MEDIAFAX.

Locul de unde a pornit revolutia care l-a indepartat pe colonelul Muammar Kadhafi de la putere, in 2011, Benghazi a fost recent teatrul mai multor explozii si unui val de atentate.

Aceste acte de violenta au vizat inclusiv diplomati straini. La 11 septembrie 2012, un atentat a avut loc impotriva consulatului american, in care au fost ucisi patru americani, inclusiv ambasadorul in Libia Chris Stevens, iar la 12 ianuarie a avut loc un atac impotriva consulului Italiei.

Din cauza acestor violente, o serie de misiuni diplomatice si organizatii internationale, ca ONU, si-au redus sau inchis operatiunile la Benghazi.

Aceste atentate sunt, in general, atribuite islamistilor radicali, reprimati dur de regimul lui Muammar Kadhafi si care ar incerca sa se razbune pe fostii lor calai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.