Un miros puternic de gaz, care nu este toxic potrivit autoritatilor, s-a raspandit in noaptea de luni spre marti in regiunea pariziana, in urma unei degajari de gaze la o intreprindere chimica din Rouen (nord-vest) si a provocat emotie in randul populatiei afectate.

Acest "nor non-toxic" a pornit luni, potrivit pefecturii Seine-Maritime, de la intreprinderea Lubrizol, la Rouen. Gazul respectiv este mercaptan, folosit pentru a imprumuta mirosul sau gazelor folosite in gospodarii.

Aceasta degajare de gaze "nu prezinta un risc pentru sanatate", a anuntat Ministerul de Interne.

"Gazele folosite in gospodarii nu au, in mod natural, miros, motiv pentru care un marcator olfactiv, total inofensiv, este adaugat la acesta. In prezent, norul format de acest marcator provenind din Normandia se simte in regiunea pariziana. Acest nor (...) se va disipa pe cale naturala, in functie de conditiile meteorologice", au explicat pompierii din Paris, scrie MEDIAFAX.

Insa acest miros puternic, purtat de vant si perceput in noaptea de luni spre marti pana pe strazile Parisului, a provocat o asemenea ingrijorare incat sute de apeluri au fost primite de serviciile de interventii, care au fost saturate rapid, atat in Normandia, cat si in Ile-de France.

Pompierii din Paris, prefectura Seine-Maritime si Ministerul de Interne au cerut populatiei sa nu mai apeleze serviciile de interventie, pentru a nu bloca centrele de apel.

"Masuratorile efectuate au relevat un nivel de concentrare foarte slab, dar care explica disconfortul simtit de un mare numar de persoane", a declarat pentru AFP Pierre-Henry Brandet, un purtator de cuvant al ministerului.

Parizieni ingrijorati au sunat la AFP pentru a se plange de miros si dureri de cap, in timp ce sute de persoane care locuiesc atat la Paris, cat si in departamentele Eure, Essonne, Yvelines, Val-de-Marne si Val-d'Oise vorbesc, pe un site, despre un "miros insuportabil", "dureri de cap" si "greata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.