Capitala Estoniei, Tallinn, a devenit pe 1 ianuarie, prima capitala europeana in care transportul public si cu tramvaiul este gratuit.

Masura a fost luata pentru a limita folosirea masinilor personale de catre cei 500 mii de rezidenti. De aceasta gratuitate pot beneficia doar rezidentii din Tallinn, care trebuie sa prezinte un act de identitate cu adresa de domiciliu si sa plateasca 2 euro pentru un card pe care urmeaza sa si-l personalizeze online si oficile postale.

Primarul de stanga al capitalei, un adversar al politicilor guvernului liberal, a explicat ca banii proveniti din vanzarea biletelor nu acopereau decat o treime din cheltuielile legate de transport, in timp ce folosirea masinilor personale produce poluare.

Estimarile arata ca municipalitatea va pierde circa 12 milioane euro anual de pe urma acestei politici, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.