Medicii lui Nelson Mandela au apreciat ca acesta a inregistrat "progrese suficiente" pentru a se putea intoarce acasa, a anuntat joi dimineata un purtator de cuvant al presedintiei.

"Medicii au ajuns ieri (miercuri) la concluzia ca a inregistrat progrese suficiente pentru a parasi spitalul. El va primi ingrijiri la domiciliu", a declarat Mac Maharaj pentru postul de stiri eNCA.

In varsta de 94 de ani, eroul luptei impotriva apartheidului a fost internat la un spital, in Pretoria, la 8 decembrie, cu o infectie pulmonara. El a fost supus, la 15 decembrie, unei interventii pentru calculi biliari, scrie MEDIAFAX.

Intrebat despre intoarcerea lui Mandela in casa sa de la Qunu, satul in care a copilarit, in Eastern Cape, unde locuieste de o perioada, Mac Maharaj a raspuns ca "data plecarii lui Madiba (numele de clan al lui Mandela) este un lucru care depinde integral de vointa sa. Vom face exact cum va dori".

"Dar, pentru moment, medicii au apreciat ca este necesar si bine sa ramana la Houghton (un cartier din Johannesburg), in apropierea tuturor instalatiilor in care poate primi ingrijiri de inalta calitate", a adaugat el.

Foarte atente sa ii protejeze viata privata, autoritatile au oferit cat mai putine informatii posibil in toata aceasta perioada de 19 zile de spitalizare, iar revenirea sa la domiciliu a fost organizata discret, la 26 decembrie, o zi de sarbatoare in Africa de Sud.

"Cerem ca intimitatea sa ii fie respectata, pentru a putea beneficia de cele mai bune conditii posibile in vederea unei refaceri complete", a indemnat presedintia miercuri seara, intr-un comunicat laconic prin care anunta externarea lui Mandela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.