Lansarea unei rachete in spatiu in aceasta luna de catre Coreea de Nord arata ca Phenianul are capacitatea sa lanseze focoase la o distanta de peste 10.000 km.

Astfel, Coreea de Nord poate lua in raza sa de actiune coasta vestica a SUA, au estimat oficiali militari sud-coreeni, relateaza romanialibera.ro.

Potrivit sursei, tirul cu racheta lansat de Phenian pe 12 decembrie - o fuzee Unha-3 destinata sa plaseze pe orbita un satelit civil - echivaleaza cu un test cu racheta balistica dotata cu o incarcatura de o jumatate de tona si cu o raza de actiune de circa 10.000 de km.

Occidentalii si aliatii lor asiatici acuza Phenianul ca detine mai multe bombe nucleare si ca procedeaza la teste atomice in scopul de a reusi sa le miniaturieze si sa le instaleze pe rachete. Expertii estimeaza totusi Phenianul este departe de a detine o putere balistica fiabila si ca punerea la punct a unei capacitati nucleare ce poate fi eliberata prin intermediul unei rachete intercontinentale va lua inca mult timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.