Autoritatile de la Bagdad au anuntat ca ar fi dejucat o tentativa de atentat care viza tribunalul in care se desfasoara procesul lui Saddam Hussein.
Brigazile Revolutiei din 1920 planuiau sa atace astazi, cu rachete, tribunalul unde se reiau dezbaterile in dosarul Saddam, informeaza politia de la Bagdad, printr-un comunicat difuzat, ieri, presei. Planul ar fi fost descoperit de serviciile de informatii irakiene, dar politia nu precizeaza daca a fost arestata vreo persoana. Saddam Hussein si alti sapte coinculpati apar azi in fata instantei in dosarul privind masacrarea siitilor de la Dujail, in 1982. Ei risca pedeapsa cu moartea daca vor fi gasiti vinovati. Procesul a fost suspendat lunea trecuta, la cererea avocatilor de amanare a audierii lui Saddam.

Saptamana trecuta, avocatii lui Saddam au anuntat ca vor cere masuri suplimentare de protectie pentru echipa apararii. "La reluarea procesului, vom cere ca protectia sa fie sporita", a declarat fostul secretar american al Justitiei, Ramsey Clark, care s-a alaturat echipei de aparatori a fostului dictator irakian. "Principala noastra preocupare o constituie securitatea avocatilor, pentru ca fara aceasta nu se poate garanta un proces corect", a explicat Clark. In octombrie, Saadun Janabi, avocatul lui Awad Ahmed al-Bandar, adjunct al fostului sef de cabinet al lui Saddam, a fost gasit "impuscat in cap", la o ora dupa ce fusese rapit. In noiembrie, Adel Mohammad Abbas, avocatul lui Taha Yassin Ramadan, fost vicepresedinte, a fost ucis de persoane inarmate care l-au ranit si pe Tamer Hammud Hadi, avocatul lui Barzan al-Tikriti, frate vitreg cu Saddam Hussein. Issam Ghazzaui, avocatul iordanian al fostului presedinte irakian, s-a plans ca oferta irakiana de protectie a avocatilor apararii nu este suficienta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.