Presedintele rus Vladimir Putin i-a indemnat miercuri pe rusi sa faca mai multi copii, altfel tara poate imbatrani sau poate sa devina chiar incapabila sa isi "apere teritoriul".

"Cred ca norma in Rusia ar trebui sa devina o familie cu trei copii", a declarat presedintele rus intr-un discurs anual catre natiune, admitand ca raman "multe de facut" in acest sens.

"Trebuie sa fie create conditii favorabile, mai intai pentru femei, pentru ca sa nu le fie frica de faptul ca nasterea celui de al doilea si al treilea copil le franeaza cariera", a adaughat el

In acest sens, el a precizat ca autoritatile ruse examineaza mijloace de incurajare financiara a familiilor care aleg sa aiba al treilea copil si ca ia in calcul o solutionare rapida a situatiei gradinitelor, care lipsesc in aceasta tara, scrie MEDIAFAX.

In opinia lui Vladimir Putin, rusii ar trebui sa privilegieze familiile numeroase, altfel Rusia putand deveni, in anii viitori, "o tara saraca, imbatranita si incapabila sa isi apere independenta si chiar teritoriul".

Presedintele rus a sublinat "performate-cheie" realizate in ultimii doi ani in plan demografic, indeosebi faptul ca speranta de viata a depasit pragul de 70 de ani (in 2011).

Rusia, care numara in prezent putin peste 143 de milioane de locuitori, a pierdut peste cinci milioane de locuitori in urma prabusirii fostei Uniuni Sovietice in 1991, iar potrivit unor studii declinul va continua pe termen lung.

Putin a subliniat ca, incepand cu 2010, populatia rusa este in crestere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.