Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, si-a anulat, din cauza gastroenteritei, calatoria prevazuta in aceasta saptamana in Maroc, unde ar fi trebuit sa participe la o reuniune privind Siria, apoi in Turcia si Emiratele Arabe Unite.

Sefa diplomatiei americane nu va merge, asa cum era prevazut, miercuri, la Marrakech pentru o reuniune internationala Prietenii poporului sirian, nici la Tunis in ziua urmatoare si nici la Abu Dhabi, vineri, a anuntat, luni seara, intr-un mesaj electronic consilierul si purtatorul de cuvant al lui Clinton, Philippe Reines.

"Avand in vedere ca nu s-a recuperat inca, ramanem aici in aceasta saptamana in loc sa mergem in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, asa cum era prevazut", a scris Reines.

Consilierul a anuntat duminica seara ca secretarul de State a fost infectata cu "virusul gastroenteritei", ceea ce a obligat-o intr-o prima faza sa amane de luni pentru marti plecarea din Washington catre Marrakech.

In absenta lui Clinton, cel care va merge la reuniune va fi secretarul de Stat adjunct William Burns, a precizat Reines.

Cea de-a patra intalnire a Prietenilor poporului sirian, grupare care reuneste circa 100 de tari, trebuie sa decida o crestere a ajutorului pentru Coalitia opozitiei siriene si deplina sa recunoastere politica, in special de catre Statele Unite.

In Maroc, Clinton ar fi trebuit sa aiba o intalnire cu regele Mohammed VI pentru a discuta pe tema unor dosare bilaterale si regionale.

Ea urma sa mearga la 13 decembrie in Tunisia, afectata de conflicte sociale si politice generate de dezamagirile primei revolutii a Primaverii Arabe. Un apel la greva generala in Tunisia a fost lansat pentru 13 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Sefa diplomatiei americane ar fi trebuit sa isi incheie turneul in tarile arabe, cu o reuniune la 14 decembrie la Abu Dhabi a Forumului global de lupta impotriva terorismului (FGLT), o grupare creata in septembrie 2011 si animata de Departamentul de Stat.

Citeste si:
Cum afectează alegerea unui aparat de aer conditionat calitatea vieții
Cum afectează alegerea unui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.