Presiunile s-au intensificat asupra FBI si Administratiei Barack Obama pentru a oferi explicatii despre amanarea timp de patru luni a deciziei de informare a liderilor Statelor Unite in legatura cu ancheta care a condus la demisia directorului CIA.

Primul scandal sexual din timpul presedintiei democratului Barack Obama a izbucnit vineri, la trei zile dupa realegerea in functie, dar scandalul dateaza de la inceputul verii.

Membri ai Congresului doresc sa inteleaga de ce a fost nevoie de patru luni pentru ca presedintele sa fie informat in legatura cu o problema care putea afecta securitatea Statelor Unite.

Conform unor surse oficiale, ancheta in cazul lui David Petraeus a inceput in vara, FBI analizand sase email-uri anonime prin care era amenintata Jill Kelley, in varsta de 37 de ani, o prietena a familiei lui David Petraeus. In cursul anchetei, FBI a depistat ca autoarea email-urilor cu amenintari era Paula Broadwell, biografa directorului CIA.

Un agent al FBI care lucreaza la dosarul ce a determinat demisia directorului CIA David Petraeus a facut el insusi obiectul unei anchete interne din cauza comportamentului sau, scrie MEDIAFAX.

Agentul, care nu a fost identificat, i-a trimis fotografii cu el cu pieptul gol lui Jill Kelley, femeia care locuieste in Florida si care i-a cerut ajutorul dupa ce a primit mesaje de amenintare.

Generalul american John Allen, comandantul fortelor NATO in Afganistan, este anchetat pentru ca a trimis e-mailuri "inadecvate" unei femei din cadrul scandalului sexual in care este implicat fostul director al CIA David Petraeus, a anuntat marti un oficial american din cadrul Apararii.

Aceasta informatie reprezinta o noua lovitura de teatru in scandalul care a izbucnit in urma cu cateva zile, dupa realegerea presedintelui Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.