Tsunami provocat de cutremurul din Canada a ajuns in Hawaii (Statele Unite), in noaptea de sambata spre duminica (duminica, ora Romaniei), a anuntat un oficial de la centrul de alerta in caz de tsunami.

[UPDATE] Alerta de tsunami care a fost lansata in noaptea de sambata spre duminica in Hawaii (Statele Unite), in urma unui cutremur puternic produs in largul coastelor de vest ale Canadei, a fost ridicata in jurul orei 11.00 GMT (13.00 ora Romaniei), relateaza AFP.

"Potrivit tuturor datelor de care dispunem, amenintarea de tsunami s-a redus (...) si nu ar trebui sa mai creasca", a anuntat Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific, potrivit MEDIAFAX.



"Tsunami este aseptat sa ajunga chiar in acest moment", a precizat Gerard Fryer, geofizician la acest centru. "Ajunge in momentul in care vorbim", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Imaginile difuzate de televiziune din insula Oahu arata valuri relativ mici care se indreapta spre plajele din Hawaii.

Dar Gerard Fryer a avertizat locuitorii ca nu trebuie sa se lase inselati de aparente. "Primul val nu este niciodata cel mai mare", a declarat el. Valurile urmatoare ar putea fi mult mai puternice si ar putea provoca indundatii.

"Daca valurile sunt mari, va dura sase sau sapte ore" inainte de a putea ridica alerta, a adaugat specialistul.

Citeste si: Alerta de tsunami dupa un cutremur cu magnitudinea de 7,7 in largul Canadei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.