Guillaume, marele duce mostenitor al Luxemburgului s-a casatorit religios cu logodnica lui, contesa belgiana Stephanie de Lannoy, la o zi dupa ceremonia civila.

Contesa Stephanie de Lannoy, in varsta de 28 de ani, fiica cea mica dintr-o straveche familie aristocrata velgiana, si-a facut intrarea in catedrala la bratul fratelui ei cel mare, Jehan.

Mireasa a purtat o rochie creata de designerul Elie Saab, din dantela de culoarea fildesului cu broderii din fire de argint, si un voal din matase alba decorat cu o broderie asemanatoare.

Actualul mare duce Henri de Luxemburg, imbracat in uniforma militara, a fost insotit la ceremonia religioasa de sambata de matusa lui, contesa Stéphanie, sora contesei Alix de Lannoy. Acesta din urma a decedat la sfarsitul lunii august. Ceremonia religioasa a debutat, de altfel, cu un minut de reculegere tinut in memoria ei.

Marele duce mostenitor Guillaume, care va implini in curand varsta de 31 de ani, a purtat la ceremonia religioasa tot o uniforma militara si a intrat in catedrala la bratul mamei sale, marea ducesa Maria-Teresa, care a purtat o rochie roz.

Marele duce mostenitor Guillaume s-a casatorit civil cu contesa Stéphanie de Lannoy, vineri, la primaria din Luxemburg.

Cu o ora inainte de inceperea ceremoniei religioase de sambata, printi si printese provenind din monarhiile europene si orientale, au coborat din limuzine clasice si cateva microbuze verzi, pentru a parcurge un lung covor rosu pana la intrarea in catedrala, sub un soare stralucitor si o temperatura deosebit de ridicata pentru acest anotimp, scrie MEDIAFAX.

Astfel, printesa Caroline de Monaco, printul Edward - al treilea fiu al reginei Marii Britanii, printul mostenitor Naruhito al Japoniei, i-au precedat pe regele Belgiei Albert al II-lea si sotia sa regina Paola, care au legaturi de familie stranse cu monarhia luxemburgheza.

Ei au fost insotiti de regele Norvegiei Harald al V-lea si de regina Sonja, printul Hans-Adam al II-lea din Liechtenstein si de printesa din Liechtenstein, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei si printul consort Henrik, regina Silvia a Suediei si de printesa Lalla Salma, sotia regelui Mohammed al VI-lea din Maroc.

Citeste si:
Telespectatorii britanici ai nuntii printului Harry, cu o treime...
Telespectatorii britanici ai...

Numerosi printi si printese au fost si ei invitati: printul Frederik si printesa Mary din Danemarca, printesa mostenitoare Victoria a Suediei si printul Daniel, printul Felipe de Asturia si printesa Letizia, printul mostenitor al Olandei Willem-Alexander si sotia lui, printesa Maxima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.