Statele Unite si Bulgaria au semnat miercuri un acord care are rolul de a imbunatati schimbul de informatii in timp real in actiunile de combatere a terorismului si a criminalitatii organizate, dupa atentatul antiisraelian din iulie.

"Acordul permite un schimb mai intens de informatii, inclusiv date despre ADN si despre amprente digitale, si va contribui la combaterea, in comun, a criminalitatii organizate transfrontaliere si a terorismului", afirma ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov.

"Acordul vizeaza si evitarea intrarii infractorilor si teroristilor in tara noastra, gratie schimbului de informatii", explica Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Interna, scrie MEDIAFAX.

Bulgaria si Statele Unite colaboreaza in prezent pentru elucidarea circumstantelor in care a fost comis atentatul antiisraelian de la Burgas, produs pe 18 iulie si soldat cu sase morti si aproximativ 30 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.