Comisia Europeana a clasat 13 proceduri de infringement deschise impotriva Romaniei, raman 42, relateaza MEDIAFAX.

Comisia Europeana a decis, joi, clasarea a 13 actiuni de infringement declansate impotriva Romaniei in constatarea neindeplinirii obligatiilor care ii revin in baza Tratatului UE, iar in prezent raman deschise 42 de astfel de actiuni, informeaza Ministerul Afacerilor Europene.

"Aceasta decizie vine ca urmare a eforturilor autoritatilor romane de adoptare a masurilor care sa asigure respectarea dreptului Uniunii Europene", a declarat Agentul Guvernamental al Romaniei pentru Curtea de Justitie si Tribunalul UE, Razvan Horatiu Radu, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Europene.

Dintre cele 13 actiuni clasate, noua privesc necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor UE, iar patru vizeaza aplicarea sau transpunerea incorecta a legislatiei UE.

La ora actuala mai exista 42 de proceduri de infringement declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei, toate fiind in faza precontencioasa. Dintre acestea, 28 privesc transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, iar 14 sunt legate de necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.