Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, anunta lansarea unei anchete independente pentru elucidarea circumstantelor comiterii atacului la consulatul american din Benghazi, soldat cu moartea a patru oficiali americani, inclusiv a ambasadorului in Libia.

"Voi lansa o ancheta care va fi condusa de ambasadorul Thomas Pickering", a declarat Clinton, potrivit MEDIAFAX.

Casa Alba a catalogat drept "act terorist" atacul comis pe 11 septembrie la Benghazi. "In mod evident, ceea ce s-a intamplat la Benghazi este un act terorist. Consulatul nostru a fost vizat de un atac violent soldat cu moartea a patru oficiali americani. In mod clar este vorba de un act terorist", a adaugat Jay Carney, purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA.

Miercuri, seful Centrului National american pentru Combaterea Terorismului califica drept "act terorist" atacul de la consulatul american de la Benghazi, soldat cu moartea a patru diplomati americani, inclusiv a ambasadorului american in Libia, Chris Stevens. Initial, serviciile secrete americane au evocat ipoteza unui atac comis pe fondul protestelor generate de filmul "Inocenta musulmanilor". Insa, de curand, a fost lansata ipoteza unui atentat comis de reteaua terorista Al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.