Europarlamentarii USl i-au transmis o scrisoare deschisa comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, in care i-au solicitat sa sanctioneze presiunile exercitate de Monica Macovei asupra procurorului Mihai Negulescu.

"Tinand cont de recentele dvs interventii cu privire la protejarea justitiei de ingerinte politice, consideram ca este absolut necesara o noua interventie, pentru apararea justitiei de presiunea politica exercitata de catre fostul ministru al justitiei, doamna Monica Macovei, membru al PDL", se arata in scrisoare, potrivit hotnews.ro.

Mai mult de atat, europarlamentarii USL isi argumenteaza cererea prin mentionarea concluziei plenului CSM in legatura cu acest caz.

"Recent, doamna Macovei a exercitat presiuni asupra procurorului Mihai Negulescu, investit cu solutionarea unui dosar de natura penala. (...) In data de 22 mai 2012 CSM a analizat, in plen, rezultatele verificarilor Inspectiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Mihai Negulescu, care s-a plans Consiliului ca fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a incercat sa-i stirbeasca independenta si reputatia profesionala. Plenul CSM a concluzionat ca, in acest caz, presiunea exercitata de Monica Macovei, prin cererea forumulata la PICCJ, desi nu este parte in acest dosar, «constituie o ingerinta in activitatea de urmarire penala, de natura a aduce atingere independentei si impartialitatii procurorului»", au mai adaugat europarlamentarii.

Continutul integral al scrisorii poate fi consultat pe site-ul USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.