Nicaragua a declansat pe timpul noptii de joi spre vineri alerta verde in departamentul Managua, capitala sa, de teama unui seism de mare magnitudine, dupa o serie de mici cutremure produse in ultimele ore din cauza activarii unei importante falii locale.

Potrivit MEDIAFAX, odata cu acest decret, "toate structurile Sistemului national de observare si preventie a dezastrelor (Sinapred) ale departamentului Managua sunt in alerta pentru a face fata unui eventual seism de mare magnitudine", a anuntat in cadrul unei conferinte de presa directorul Sinapred, Guillermo Gonzalez.

Gonzalez a indemnat populatia sa "puna in practica orice masuri" de precautie fara sa-si piarda calmul in fata posibilitatii producerii "unui seism de mare magnitudine sau a unui cutremur de pamant care ar puta afecta atat capitala, cat si localitatile limitrofe".

Masura a fost luata pe baza unei directive a presedintelui Daniel Ortega, dupa ce reteaua de seismologie nationala a detectat in ultimele ore "o serie de seisme intre vulcanul Apoye si Nejapa Miraflores", un sector situat la nord-vest de capitala, unde se intalnesc importante falii seismice.
"Au fost inregistrate 17 seisme, dintre care trei au fost de magnitudine de 2,3 pana la 3,7, la mai putin de sase kilometri adancime in acest sector", a anuntat directorul Institutului nicaraguan de studii teritoriale (Ineter), Javier Mejia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.