Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a reiterat, vineri, intr-o intalnire cu ambasadorul turc Ömür Sölendil, sprijinul ferm al Romaniei pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana. 

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de MAE, Corlatean a afirmat "sprijinul ferm" al Romaniei pentru aderarea Turciei la UE.

Oficialul roman a subliniat "importanta mentinerii prioritatii procesului de extindere pe agenda UE, in pofida situatiei economice existente la nivel european".

De asemenea, potrivit MAE, ambasadorul turc a confirmat invitatia ca ministrul roman de Externe sa efectueze o vizita oficiala la Ankara in urmatoarea perioada.

Cei doi oficiali au evidentiat stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia, ridicate, in 2011, la nivel de Parteneriat Strategic si au reiterat interesul pentru semnarea in perioada urmatoare a Planului de Actiune al Parteneriatului Strategic, care vizeaza proiecte concrete de colaborare in diferite domenii de activitate, de la sectorul economic si energie, la cooperarea in domeniul securitatii si la nivel regional, relateaza comunicatul MAE.

Corlatean si Sölendil au realizat si un schimb de opinii cu privire la evolutiile din Siria, precum si la situatia persoanelor refugiate si evacuate din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.