Echipa de campanie a lui Barack Obama a anuntat ca va accepta contributii financiare facute prin SMS, fapt ce le va permite micilor donatori sa ajute mai usor campania electorala a presedintelui american in exercitiu.

Contributiile facute prin SMS vor aparea pe facturile telefonice. Acest sistem este rezervat pentru donatii de sume mici, care nu depasesc 50 de dolari.

Echipa de campanie a lui Barack Obama "va fi prima din istorie care va accepta mici donatii facute prin SMS", a sustinut aceasta. Democratii au putut adopta acest nou sistem dupa ce Comisia Federala pentru Alegeri l-a declarat legal.

"Incepand cu aprilie 2011, peste 2,7 milioane de persoane au contribuit la campania presedintelui ales , iar in luna iulie 98% dintre donatori au contribui cu sume mai mici de 250 de dolari", a declarat Jim Messina, directorul de campanie al lui Barack Obama.

"Acceptarea acestor mici donatii facute prin SMS ne va ajuta sa implicam si mai mult baza sustinatorilor nostri care vor sa joace un rol donand ceea ce pot pentru campanie", a adaugat acesta, potrivit MEDIAFAX.

Echipa lui Obama are nevoie de finante deoarece bugetul de campanie este inferior fata de cel al adversarului sau, Mitt Romney, care dispunea la sfarsitul lunii iulie de 60 de milioane de dolari in plus ce pot fi folositi in cursa pentru Casa Alba, potrivit cifrelor facute publice marti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.