Statul australian al Tasmaniei ia in considerare o crestere treptata a varsteia legale pentru fumat, astfel incat nicio persoana nascuta dupa 2000 sa nu mai poata sa isi cumpere tigari din comert.

Ministrul Sanatatii din acest stat insular, aflat in partea de sud a Australiei, a cerut avocatului poporului insarcinat cu probleme legate de copii sa studieze principiul unei interziceri progresive si totale a consumului de tutun, votata marti seara, intr-o motiune, de catre Parlamentul local.

Ideea consta in cresterea varstei legale la care se pot cumpara tigari, in prezent de 18 ani, de la an la an, incepand, dupa cate se pare, din 2018.

Proiectul Guvernului tasmanian se inscrie in cadrul unor politici ale statului federal australian vizand lupta impotriva tabagismului si fumatului.

In urma respingerii definitive, saptamana aceasta, a unor solicitari din partea producatorilor de catre justitia australiana, tigaretele distribuite in Australia vor fi vandute, incepand de la 1 decembrie, in pachete cu design si in forme identice pentru toate marcile, scrie MEDIAFAX.

Directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Margaret Chan a indemnat restul lumii sa urmeze politica Australiei in domeniul marketingului tutunului. Potrivit OMS, tutunul ucide sase milione de persoane anual, iar in cazul in care nu se va actiona numarul mortilor va atinge, in 2030, opt milioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.