Coreea de Nord si Coreea de Sud au purtat doua runde de negocieri secrete asupra exploatarii in comun a zacamintelor de metale rare din Coreea de Nord.

Numite si “vitamniele industriilor high-tech”, metalele rare sunt necesare in productia de computere, telefoane mobile si autoturisme hibrid.

Potrivit unei publicatii sud-coreene, negocierile dintre compania de stat sud-coreeana Korea Resources Corp. si Federatia pentru Cooperare Economica Nationala nord-coreeana s-au desfasurat incepand din luna septembrie in complexul industrial Kaesong, situat in Coreea de Nord, in apropierea frontierei dintre cele doua state, scrie jurnalulnational.

Publicatia sud-coreeana citeaza un oficial sud-coreean, care a participat la discutii si a afirmat sub acoperirea anonimatului ca 'cei din nord au propus insistent ca ca cele doua Corei sa exploateze in comun mine de carbune si de minereuri cu metale rare'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.