Rusia va continua sa livreze Siriei sisteme de aparare antiaeriana, a anuntat miercuri Viaceslav Jirkaln, adjunctul directorului serviciului federal de cooperare militara.

"Vom continua sa ne onoram contractul privind livrarea de sisteme de aparare antiaeriana", a declarat acest oficial, subliniind ca este vorba despre echipamente cu un "caracter exclusiv defenisv".

"Nu putem, in niciun caz, sa spunem ca introducem un embargo asupra livrarilor de tehnica militara impotriva Siriei", a adaugat Jirkaln.

In plus, a adaugat el, Rusia va continua sa isi onoreze "contractele incheiate in 2008 privind repararea de elicoptere" livrate acestei tari. Oficialul a dat asigurari ca, prin acest comportament, Moscova nu incalca "niciuna dintre obligatiile sale internationale".

Experti rusi au apreciat, in iunie, dupa doborarea unui avion turc de tip F-4 Phantom in largul coastelor siriene, ca incidentul ar demonstra eficienta sistemelor ruse de aparare antiaeriana utilizate de Siria, scrie MEDIAFAX.

O aliata a regimului de la Damasc inca din perioada sovietica, Moscova a primit, totusi, in ultima perioada, lideri importanti din cadrul opozitiei siriene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.