Putin este ingrijorat cu privire la o lege americana ce sanctioneaza oficiali rusi pentru abuzuri privind drepturile omului si la planurile SUA in legatura cu scutul antiracheta din Europa.

"Schimbarea amendamentului antisovietic Jackson-Vanik cu o lege antirusa, precum si tendinta (Washingtonului) de a distorsiona echilibrul strategic prin crearea unui scut antiracheta nu poate decat sa ne ingrijoreze", a declarat el, citat de RIA Novosti, in pagina electronica.

Putin a declarat ca solutia pentru "multe probleme globale si regionale" depinde de relatiile dintre Rusia si Statele Unite, adaugand ca a "luat nota" de "declaratiile dure" ale unor oficiali americani despre Moscova. Unul dintre subiectele de discordie este Siria, unde partile aflate in conflict ar trebui incurajate sa ajunga la o rezolvare politica a situatiei prin dialog, sustine Putin.

Rusia intentioneaza sa mentina cooperarea speciala cu puterile emergente ca China si India, a adaugat Putin, exprimandu-si, de asemenea, ingrijorarile cu privire la agravarea problemelor economice din Europa.

"Cooperarea cu China are cea mai mare importanta strategica si practica", a declarat Putin. "Intentionam sa acordam o atentie speciala aprofundarii tuturor formelor de cooperare cu partenerii nostri chinezi, inclusiv coordonarea actiunilor noastre pe agenda internationala", a adaugat el.

"Firesc, vom revigora legaturile noastre traditionale cu Europa", a declarat presedintele rus. "Va reamintesc: peste un sfert din comertul extern al Rusiei are loc cu Germania, Italia, Franta si Olanda", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Putin a recunoscut insa ca este pesimist in legatura cu abilitatea Europei de a gasi o solutie viabila la criza economica actuala. "Trebuie sa recunoastem ca nu vedem pana acum optiuni viabile pentru depasirea crizei economice globale. In plus, perspectivele devin tot mai alarmante si problemele privind datoriile din zona euro si alunecarea acesteia in recesiune reprezinta doar varful aisbergului problemelor structurale nerezolvate", a subliniat Putin.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.