Cel putin 42 de persoane au murit din cauza caniculei care a afectat zeci de state americane, din zona central-vestica si pana pe Coasta de Est.

Presa americana scrie ca cei mai multi dintre morti sunt batrani care au ramas blocati in case, fara aer conditionat, din cauza peneleor de electricitate.

La Chicago au fost inregistrate zece decese din cauza caldurii, iar alte zece persoane au murit in statele Virginia si Maryland (est). De asemenea, in statele Wisconsin, Ohio si Pennsylvania au murit cate trei persoane, iar in Tennessee doua. O fetita in varsta de patru luni a murit dupa ce a fost uitata intr-o masina pentru "o lunga perioada de timp", in fata locuintei din Greenfield (Indiana).

Vineri si sambata s-au inregistrat temeperaturi-record, in continuare fiind asteptate furtuni puternice. Numeroase case din zonele afectate nu au fost inca racordate la reteaua electrica, in urma furtunilor care s-au inregistrat in urma cu o saptamana.

In Washington DC, temeperaturile au atins sambata 41 de grade Celsius, imediat sub recordul de canicula, iar la Saint Louis (Missouri) 46 de grade Celsius, unde timp de zece zile s-au inregistrat peste 37,7 grade Celsius, un nou record pentru oras. Temperaturi inalte au fost inregistrate si in unele regiuni din Canada, Ontario atingand vineri un nou record, de 11 zile consecutive de canicula
, scrie MEDIAFAX.

Un numar de orase americane au deschis centre cu aer conditionat pentru populatie si au prelungit programul cu publicul la piscine. De asemenea, unele comunitati ofera mese locuitorilor care au ramas fara alimente, dupa ce li s-au defectat frigiderele. Totodata, autoritatile din Chicago au anulat cursurile de vara in 21 de scoli care nu sunt dotate cu aer conditionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.