Sarkozy risca sa ajunga in fata justitiei fiind acuzat ca ar fi primit bani pentru finantarea campaniei electorale in 2007 de la fostul lider libian Muammar Gaddafi.

Imunitatea fostului lider de la Elysee inceteaza astazi iar in curand el va fi convocat pentru a depune marturie in cateva dosare.

Unul dintre procese se va referi la cea mai bogata femeie din Franta, Liliane Bettencourt, mostenitoarea imperiului L’Oreal care ar fi suspectata ca a sponsorizat ilegal campania lui Sarkozy in 2007 cu peste 150 mii de euro.

In campania electorala pentru alegerile prezidentiale din acest an, Sarkozy a fost acuzat de un site de investigatii ca ar fi primit suma de 50 de milioane de euro de la dictatorul libian Muammar Gaddafi, tot pentru finantarea campaniei din 2007. Fostul sef al serviciilor secrete libiene, aflat in prezent in exil la Doha, atesta ca regimul lui Gaddafi a acceptat in 2006 sa finanteze cu circa 50 de milioane de euro campania electorala a lui Nicolas Sarkozy, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.