Un mesaj de sustinere pentru un socialist disident care lupta impotriva lui Segolene Royal l-a pus in dificultate pe presedintele Frantei.

Aflata in dificultate in circumscriptia sa, La Rochelle (Charente-Maritime), dupa alegerile de duminica, Segolene Royal, fosta partenera a lui Fransois Hollande i-a cerut acestuia sa o sprijine pentru a castiga in fata disidentului socialist Olivier Falorni. Astfel, secretarul general al palatului Elysee, Pierre-Rene Lemas, a redactat un text scurt si neutru de sustinere, amintind, in numele sefului statului, ca "Segolene Royal este singurul candidat al majoritatii prezidentiale care se poate prevala de sustinerea sa".

Valerie Trierweiler actuala partenera a sefului statului nu a fost informata in legatura cu acest mesaj, pe care l-a descoperit in presa. Cele doua femei nu se suporta, iar pentru Trierweiler, sustinerea acordata de Hollande fostei sale partenere s-a dovedit a fi de nesuportat, asa ca a replicat pe Twitter cu un mesaj de sustinere fata de disidentul socialist Olivier Falorni, scrie MEDIAFAX.

In cateva minute, mesajul a declansat o avalansa de comentarii negative pe retelele de socializare, a generat ironii din partea dreptei si crispare in randul unor socialisti. Francois Hollande, pe care ea nu l-a informat, a fost socat. "Presedintele Republicii s-a enervat foarte tare", marturiseste unul dintre apropiatii acestuia. "El este un om pudic. Ea a depasit limitele. Acest lucru risca sa ii afecteze imaginea", a adaugat acesta.

Dar Trierweiler si-a sustinut afirmatiile si a refuzat sa stearga mesajul de pe Twitter. Si, in timp ce tabara lui Royal o acuza de multa vreme de "obsesie", Prima Doamna a sustinut in privat ca nu a actionat din gelozie si ca nu are nici cea mai mica indoiala asupra sentimentelor lui Francois Hollande.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.