Ultimele corturi care mai aminteau de existenta miscarii anticapitaliste "Occupy DC" in centrul Washingtonului au fost stranse de serviciile municipale.

Mai multi politisti au supravegheat operatiunea de curatare a pietei McPherson, aflata la cateva sute de metri de Casa Alba, in timp ce un camion incarca musamale, pancarte si sute de carti, care constituiau de cateva luni "biblioteca" miscarii.

Cativa militanti au venit in ultimele zile pentru a demonta corturile, unele neocupate de cateva saptamani, sau sa recupereze obiecte, refuzand sa faca declaratii.

National Park Service, care administreaza parcurile orasului, a declarat ca "manifestantii au plecat din proprie initiativa" si ca "obiectele ramase sunt la dispozitia proprietarilor timp de 60 de zile".

Sute de militanti anticapitalism s-au instalat in centrul capitalei americane in octombrie 2011, dormind acolo timp de cateva luni ininte sa le fie interzis acest lucru, in februarie, scrie MEDIAFAX.

Un militant, Rooj Alwazir, a declarat ca miscarea "s-a orientat catre actiuni ale oamenilor", fara a exclude ca ar putea sa se reuneasca pentru adunari generale obisnuite, in McPherson Square.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.