Secretarul american de Stat a declarat ca este in favoarea unui transfer total de putere, in Siria, unui Guvern de tranzitie, conform unui oficial de rang inalt al Departamentului de Stat.

"Nu putem neglija increderea poporului sirian care doreste o schimbare reala", a declarat, sub protectia anonimatului, oficialul, cu ocazia unei reuniuni internationale din Istanbul, la care au participat 16 tari din regiune si din Europa.

SUA sustin actiunile ONU impotriva regimului sirian

Clinton a enuntat "elemente si principii esentiale dupa care credem ca ar trebui sa ne dirijam strategia de tranzitia de dupa Assad, incluzand si un transfer total al puterii lui Bashar al-Assad", a declarat oficialul, potrivit MEDIAFAX.

"Bashar Al-Assad trebuie sa transfere puterea si sa plece din Siria. Violentele sustinute de regimul sirian, repetate la Hama ieri, sunt pur si simplu de neconceput", a subliniat secretarul de Stat american.

Printre alte elemente citate de Clinton figureaza si "stabilirea unui Guvern interimar,reprezentativ in totalitate, deschis tuturor problemelor, care va trebui sa organizeze alegeri libere si echitabile, un armistitiu respectat de toate partile implicate, precum si sa asigure egalitate pentru toti sirienii, egalitate garantata prin lege", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.