Copii de sase ani cu pancarte pe care scria "Ce viitor ne asteapta?", profesori, parinti si liceeni s-au mobilizat pentru o zi de greva.

Profesori imbracati cu tricoul verde al miscarii lor, "mareea verde", parinti cu copii manifestau alaturi de liceeni si studenti ingrijorati pentru viitorul lor. Zeci de mii de protestatari au fost la Madrid, la Barcelona si in alte orase precum Sevilia si Valencia.

Toti denunta reducerile bugetare anuntate de Guvernul conservator, angajat intr-o dificila lupta impotriva deficitului si care vrea sa economiseasca trei miliarde de euro pe an in sectorul educatiei.

In acest sens, Guvernul va autoriza marirea taxelor de inscriere la universitate de la 1.000 de euro la o medie de 1.500 de euro si cresterea numarului de studenti dintr-o clasa cu 20%.

Ministrul Educatiei, José Ignacio Wert, a exclus orice revenire asupra masurilor, afirmand ca intentioneaza sa "continue politica de explicare" a acestora. La Barcelona erau 25.000 de manifestanti potrivit politiei, sau peste 150.000 conform organizatorilor, scrie MEDIAFAX.

In capitala catalana, in fata cortegiului erau copii de sase ani cu o pancarta colorata pe care scria "Ce viitor ne asteapta?". Conform sindicatelor profesorilor, greva a fost respectata in proportie de 80%, iar potrivit Ministerului Educatiei, doar in proportie de 22,7%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.