Kosovo este banuita de Rusia ca doreste sa serveasca drept baza de antrenament pentru armata opozitiei siriene.

In timpul unei dezbateri a Consiliului de Securitate privind Kosovo, ambasadorul a prezentat "informatii de presa tulburatoare connform carora autoritatile din Kosovo au stabilit contacte cu reprezentantii opozitiei siriene pentru a antrena insurgenti" sirieni pe teritoriul sau.

O asemenea initiativa "ar merge in directia opusa eforturilor" mediatorului ONU si al Ligii Arabe, Kofi Annan, si ar "transforma Kosovo intr-un centru international de antrenament pentru insurgenti si grupuri armate, ceea ce ar fi un factor de destabilizare grav, trecand de zona Balcanilor".

Ciurkin a cerut "instantelor internationale care actioneaza in Kosovo sa se opuna unei asemenea derive", facand referire la Uniunea Europeana si la ONU, potrivit MEDIAFAX.

Rusia, aliat istoric al Belgradului, a contestat repetat independenta provinciei Kosovo, recunoscuta de 90 de tari, intre care 22 dintre cele 27 de membre ale UE, si considera ca aceasta provincie este parte integranta a Serbiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.