Guvernul italian a decis sa ridice pragul de alerta in jurul obiectivelor sensibile din peninsula dupa atacul impotriva directorului unei companii.

"O circulara a fost trimisa pentru a invita (toate serviciile responsabile) sa ridice pragul de alerta in jurul obiectivelor sensibile de pe teritoriul national", a declarat ea intr-un interviu acordat publicatiilor La Repubblica si Il Corriere della Sera.

"Joi este prevazuta o reuniune a comitetului pentru ordine si securitate
", in cursul careia va fi prezentat "un pachet de propuneri", a declarat ministrul, care a considerat posibila "folosirea armatei" pentru a apara "obiectivele sensibile".

Acest anunt intervine in timp ce o celula anarhista italiana a revendicat vineri atentatul in care a fost ranit luni la Genova (nord-vest) directorul Ansaldo Nucleare, o filiala a gigantului public Finmeccanica, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorului din Genova, Michele Di Lecce, aceasta revendicare a Federatiei anarhiste informale (FAI), care a anuntat "alte opt actiuni" pentru a-i razbuna pe anarhistii incarcerati in Grecia, "pare fiabila".

FAI, care a revendicat deja in decembrie un atentat cu un colet-capcana impotriva directorului agentiei de strangere a impozitelor Equitalia din Roma, a semnat numeroase actiuni similare in Italia si in strainatate de la inceputul anilor 2000.

De altfel, doua cocteiluri Molotov au vizat in noaptea de vineri spre sambata o agentie a Equitalia din Livorno (Toscana, centru), iar anchetatorii privilegiaza pista anarhista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.