Cuvantul ales de echipa lui Barack Obama ca slogan de campanie, "Forward" ("Inainte") are o bogata si lunga istorie de asocieri cu marxismul european, comenteaza Washington Times, in editia electronica.

Multe publicatii si entitati comuniste si radicale din secolele XIX si XX s-au numit "Inainte!". Sloganul "Inainte!" reflecta convingerea marxistilor si radicalilor europeni ca miscarea lor reprezinta mersul istoriei, dincolo de capitalism, catre socialism si comunism, comenteaza cotidianul conservator.

The Washington Times aminteste ca au fost cel putin doua publicatii radicale de stanga cu numele "Vorwaerts" (cuvantul german pentru "Inainte"). Una a fost cotidianul Partidului Social-Democrat din Germania, in care au scris, intre altii Friedrich Engels si Leon Trotki. Cealalta a fost publicatia Ligii Comuniste, asociata cu Karl Marx, Engels si Mihail Bakunin.

In plus, Vladimir Lenin a fondat publicatia "Vpered" (cuvantul rusesc pentru "Inainte") in 1905, potrivit MEDIAFAX.

Criticii conservatori ai administratiei Obama au subliniat in numeroase randuri legaturile acestuia cu radicalismul si socialismul, inca de la prima sa campanie politica.

Urmareste videoclipul lansat de echipa de campania a actualului presedinte in care se prezinta si noul slogan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.