Parlamentul pakistanez a aprobat o interdictie asupra tranzitului armelor pe teritoriul pakistanez catre Afganistan.

Recomandarile pregatite de comisia de securitate nationala solicita in egala masura oprirea atacurilor cu avioane fara pilot si ca Washingtonul sa isi prezinte scuzele fara conditii pentru loviturile aeriene americane care au ucis in noiembrie 24 de soldati pakistanezi.

Reglementarile adoptate de parlament nu fac referire la reluarea convoaielor NATO insa arata ca teritoriul pakistanez nu trebuie sa fie utilizat pentru tranzitul armelor si munitiei catre Afganistan, scrie MEDIAFAX.

"Vrem ca relatia noastra cu Pakistanul sa fie stabila, strategica si mai clar definita. Asteptam cu nerabdare sa discutam recomandarile (parlamentului) cu guvernul pakistanez", a declarat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Respectam seriozitatea cu care a fost aplicata revizuirea parlamentara a relatiilor intre Statele Unite si Pakistan", a adaugat aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.