Mark Gitenstein este de parere ca pentru invingerea coruptiei este nevoie de un sistem judiciar bine pus la punct.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca in cadrul unui sistem degeaba exista procurori si polititsti extrem de bine pregatiti daca nu avem un un sistem solid de justitie care sa rezolve cazurile intr-un mod corect si rapid.

"Putem sa avem cei mai buni procurori, cei mai buni politisti, dar fara o justitie care sa poata sa rezolve aceste cazuri corect si rapid nu se intampla nimic", a spus acesta.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu este constient ca in Romania, coruptia a devenit o activitate riscanta.

Ambasadorul a mai vorbit despre importanta pe care SUA o acorda Constitutiei sale, precizand ca americanii au o stima deosebita pentru Constitutie, ea stand la baza oricarei discutii.

"In secolul al XVIII-lea, trei dintre parintii nostri fondatori au sfatuit poporul american sa adopte noua Constitutie. Alexander Hamilton a scris o forma unica referitoare la justitie. El a sustinut frecvent ca judecatorii sa fie numiti pe viata atat timp cat au un comportament
corespunzator”
, a continuat el adaugand ca numirea judecatorilor era facuta de presedinte fara a putea fi inlaturati daca nu au fost pusi sub acuzare.

In incheiere, ambasadorul a subliniat ca judecatorul american era descris de Hamilton ca „un fel de elita care combina o buna cunoastere cu integritatea”, scrie realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.