Sedinta speciala a Parlamentului moldovean pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova a inceput .

Anterior, deputatii comunisti Artur Resetnicov, Sergiu Sirbu si Ina Supac au venit la Parlament pentru a supraveghea procedura de alegere. Acestia spun ca scrutinul ar putea fi fraudat.

Singurul candidat in acest scrutin, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii Nicolae Timofti, a sosit la Parlament in jurul orei 7.40. Acesta a fost urmat, la scurt timp, de premierul Vlad Filat.

Presedintele Republicii Moldova se alege cu voturile a 61 de deputati din totalul de 101 care formeaza Legislativul. Pana in prezent si-au exprimat intentia de a-l vota pe Nicolae Timofti 58 de deputati ai Aliantei pentru Integrare Europeana si deputatul neafiliat Mihai Godea
, precizeaza Info-Prim Neo, in pagina online, potrivit MEDIAFAX.

Voturile decisive sunt asteptate de la grupul socialistilor. Liderul acestuia, Igor Dodon, spune ca partidul a luat deja decizia, dar a fost mandatat sa o comunice in sedinta Parlamentului, inainte de a se da startul procedurii de votare.

Deputatii grupului Partidului Comunistilor au spus ca vor boicota alegerile pentru ca le considera nelegitime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.