Nicolas Sarkozy se afla pentru prima data in fata candidatului socialist la presedintie Francois Hollande, cu 28,5% fata de 27% din intentiile de vot in primul tur, conform unui sondaj Ifop pentru Europe1/Paris Match/Public Senat publicat marti.

In schimb, conform sondajului, Hollande iese castigator in al doilea tur de scrutin in fata presedintelui in exercitiu, chiar daca pierde doua puncte comparativ cu sfarsitul lunii februarie, pana la 54,5 la suta fata de 45,5 la suta obtinut de Sarkozy, transmite AFP.

In primul tur, Marine Le Pen, presedintele Frontului national (extrema dreapta), se situeaza pe pozitia a treia cu 16% in fata lui Francois Bayrou, presedintele MoDem (centru) creditat cu 13% si Jean-Luc Melenchon, candidat al Frontului de stanga cu 10%, informeaza MEDIAFAX.

Sondajul a fost realizat prin telefon in zilele de 11 si 12 martie, dupa intalnirea electorala a lui Nicolas Sarkozy de duminica la Villepinte (regiunea pariziana) pe un esantion de 1.638 de persoane de peste 18 ani inscrise pe listele electorale si selectionate prin metoda cotelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.