Noua persoane au fost ucise si alte opt ranite, intr-un atentat sinucigas comis la aeroportul din Jalalabad, o importanta baza a NATO din acest oras mare situat in estul Afganistanului.

Talibanii au revendicat acest atac afirmand ca l-au comis ca "raspuns la incinerarea Coranului" la baza militara americana de la Bagram (nord), martea trecuta.

"Sase civili au murit, precum si doua garzi si un soldat al armatei afgane", a declarat Abdullah Azem Stanikzai, comandantul politiei din provincia Nangarhar.

Soldatii NATO au inconjurat zona dupa atacul comis in jurul orei locale 6.00 (3.30, ora Romaniei), a afirmat un purtator de cuvant al autoritatilor provinciale, Ahmad Zia Abdulzai, scrie MEDIAFAX.

Atentatul nu s-ar fi soldat cu victime in randul fortelor NATO. "Conform primelor informatii, cladirile ISAF (Forta NATO in Afganistan) nu au fost afectate de explozie", a declarat un purtator de cuvant al Fortei NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.