Presedintele iranian, Mahmud Ahamdinejad a suferit ieri o noua infrangere din partea parlamentului, care l-a obligat sa-si retraga candidatul pentru functia strategica de ministru al petrolului. La trei luni dupa investire, liderul de la Teheran nu a reusit sa completeze lista echipei sale guvernamentale, impunandu-si autoritatea in fata alesilor natiunii.

Este pentru a doua oara in mai putin de doua luni cand deputatii resping alegerea presedintelui pentru portofoliul economiei, Iranul fiind al doilea producator de titei din OPEC. Se pare ca nici optiunea lui Ahmadinejad nu a fost dintre cele mai inspirate. Fost ofiter al armatei ideologice, Seyed Sadegh Mahsouli, este o personalitate controversata, cu multi bani obtinuti pe cai dubioase, dar fara absolut nici o experienta in sectorul petrolier. Asta in conditiile in care 88 la suta din veniturile bugetare provind din exporturile de "aur negru".

Prin urmare, ministerul economiei ramane in continuare fara titular, desi Ahmadinejat a plasat aceasta institutie in centrul campaniei sale electorale ca vitrina a viitoarei sale lupte impotriva coruptiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.