Temperaturile extrem de scazute si viscolul au creat probleme locuitorilor din Polonia, Bulgaria si Serbia.

In sud-estul Poloniei, unde temperatura a ajuns pana la minus 27 de grade Celsius, zece persoane au murit la sfarsitul saptamanii. De la inceputul iernii pana in prezent in jur de 46 de persoane au murit din cauza frigului in aceasta tara.

Iarna aceasta numarul celor care au decedat din pricina inghetului a fost mai mic ca in anii trecuti. “Victimele frigului sunt de obicei persoane fara adapost, cele care au facut abuz de aclool si persoanele in varsta”, a adaugat politia poloneza.

In Bulgaria, temperaturile de minus 24 de grade si viscolul au facut cinci morti, majoritatea personae in varsta. Numarul fracturilor a crescut considerabil iar peste 170 de scoli au fost inchise.

In Serbia, trei persoane au murit sambata si duminica in vestul tarii din cauza ninsorilor abundente, care au perturbat, de asemenea, traficul rutier in sudul tarii, a anuntat luni agentia Tanjug. Ninsorile de la acest sfarsit de saptamana au perturbat puternic traficul rutier si alimentarea cu electricitate in sudul tarii, unde a fost decretata stare de alerta in 14 municipalitati, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.